Idamarie 4 år – Leukæmi ALL
Juleaften modtog Idamarie en gave fra Foreningen Ønsk. Hun havde ønsket sig en campingferie med familien og for at kunne få dette ønske realiseret modtog hun et gavekort til SCR CAMPING. Så nu vil familien når coronaen tillader tage på campingferie. Vi ønsker dem alle en glædelig jul 2020 og rigtig godt nytår med mange oplevelser i den skønne natur.
Om Idamarie 4 år med Leukæmi ALL
Idamarie fik konstateret leukæmi (ALL) i en alder op kun 1 1/2 år. Det var en 180c drejning af familiens liv og mega træls og en barsk start på Idas liv. Ida blev syg 4 sep. 2017 og har i intensiv kemobehandling lige siden. Hun har været meget hjemme sammen med sin mor. Men fra maj 2019 har Ida fået lov til at komme i børnehave et par timer om dagen. I en natur børnehave som hun elsker højt. Ida elsker alt med natur, vand og socialt fællesskab. Hun elsker vores camping små ture som familie og hendes kærlighed og samvær med sine to storebrødre.
Idamaries ønske
Idamarie ønsker sig et gavekort til en campingferie med hele familien hvor Ida kan plaske i vand (poolen) i høj solskin og spise masser af is.
Hvad er Akut lymfatisk leukæmi (ALL)?
Akut lymfatisk leukæmi (ALL), bedre kendt som børneleukæmi, der hører til gruppen af maligne blodkræftsygdomme (leukæmier). Det er næsten kun børn der rammes, typisk i 3 års alderen. ALL er den hyppigste maligne sygdom blandt børn og der findes ca. 50 nye tilfælde om året. Sygdommen er forårsaget af en opstået fejl i blodets dannelse, hvor defekte hvide blodlegemer ukontrolleret deler sig. Dette giver en række symptomer og følgesygdomme. Det er karakteristisk for ALL, at den er hurtigudviklende, samt at den ondartede lymfocyt (hvide blodlegemer) findes i knoglemarv og blod og kan befinde sig i lymfeknuder, milt, lever samt nervevæv.
Symptomerne på ALL kan ligne mange andre sygdomme, hvorfor diagnosen endeligt stilles ved at lave en knoglemarvsundersøgelse. Behandlingen består af, at give bestemte typer af cellegifte (kemoterapi), der kan suppleres med binyrebarkhormon. Cellegiften gives direkte ind omkring rygmarven for at undgå spredning i det centrale nervesystem. Behandlingen skal holdes ved lige, de efterfølgende 2-3 år, for at undgå tilbagefald. I denne periode overgår man til at indtage cellegifte på pilleform. ALL kræver øjeblikkelig behandling og modtager man ikke denne, ender sygdommen med dødelig udgang i løbet af få måneder. Prognosen er meget god for børn, og langt de fleste bliver helbredt, men er der flere organer end knoglemarven involveret, bliver prognosen dårligere.