§ 1. Foreningens navn og hjemsted
Foreningens navn er Foreningen Önskan / Foreningen Ønsk.
Foreningen har hjemsted i Sverige, Skånes län.
§ 2. Foreningens formål
Foreningen er en frivillig forening som er uafhængig af religiøse, politiske, race og forretningsmæssige forhold, med det formål at hjælpe børn og unge i Skandinavien, med at opfylde og realisere deres ønsker og drømme, i form af en gave eller oplevelse.
Foreningen er karakteriseret ved at være en almennyttig, velgørende og humanitær forening som støtter alvorligt syge, kræftramte og handicappede børn og unge, i alderen op til 20 år i Sverige, Norge og Danmark.
Formålet søges opnået gennem samarbejde med personer, virksomheder og organisationer, der er interesserede i at fremme samme formål som foreningen.
§ 3. Foreningens midler og uddeling
Foreningens midler placeres på en passende bank konto og forvaltes sikkert og omhyggeligt af bestyrelsen.
Foreningen stræber efter at hjælpe så mange syge og handicappede børn og unge som muligt med at opfylde deres drømme og ønsker i livet.
Foreningens formål fremmes ved at modtage frivillige bidrag og donationer, gaver, arv, medlemskontingenter og andre midler, som kan tilfalde foreningen fx gennem indsamlingsaktiviteter i og uden for Sverige.
Foreningen vil mindst en gang om året opfylde ønsker, men foreningen er ikke forpligtet til at opfylde ønsker, hvis økonomien / midlerne ikke er tilstrækkelige.
Foreningen tager imod online ansøgninger*, og der er ingen øvre grænse for, hvad man kan søge om. Det kommer an på formålet, beskrivelsen i ansøgningen og årets budget.
For at kunne søge om at få opfyldt sit ønske skal betingelserne som er beskrevet på foreningens hjemmeside være opfyldt.
Bestyrelsen træffer afgørelse om uddeling af midlerne til opfyldelse af ønskerne efter konkret vurdering af hver enkelt ansøgning.
Bestyrelsens afgørelse kan ikke appelleres.
*Alle henvendelser behandles naturligvis helt fortroligt, og personfølsomme oplysninger vil aldrig blive videregivet til andre medmindre, vi har afsenders tilladelse hertil. Skriftlige ansøgninger med personfølsomme oplysninger vil blive opbevaret omhyggeligt indtil ønsket er opfyldt og færdigbehandlet. Hvis bestyrelsen ikke ser det videre nødvendigt at opbevare ansøgningen, vil denne blive makuleret.
§ 4. Medlemskab og medlemskontingent
Et medlem er den der søger om indmeldelse skriftligt per brev eller per e-mail til bestyrelsen eller af denne udnævnte person og som kan overholde foreningens love og leve op til dens formålsbestemmelse.
Det medlemskontingent som fastsættes på årsmødet gælder for det følgende kalenderår.
Betalt medlemskontingent berettiger til medlemskab for det indeværende kalenderår.
Bestyrelsen kan hvis der foreligger særlige grunde, helt fritage eller nedsætte et medlems kontingent.
§ 5. Udmeldelse og eksklusion Et medlem, der ikke har betalt medlemskontingent efter kalenderårets udgang, anses for at have anmodet om udmeldelse fra foreningen.
Et medlem, der ønsker udmeldelse fra foreningen skal skriftligt anmode herom til Bestyrelsen eller af denne udnævnte person og anses derefter for at have forladt foreningen straks.
Et medlem må ikke ekskluderes fra foreningen af andre årsager end, at medlemmet har undladt at betale medlemskontingent til foreningen, modarbejdet foreningens vedtægter, aktiviteter, formål eller på anden måde bevidst skadet foreningens interesser.
Beslutninger om eksklusion træffes af Bestyrelsen.
§ 6. Bestyrelsen
Bestyrelsen skal mindst bestå af 3 og højst 7 bestyrelsesmedlemmer, der arbejder ulønnet i foreningen. Alle udvælges for en periode på 3 år ad gangen og genvalg kan finde sted.
Mindst halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne skal have bopæl i Sverige og Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne er til stede.
Bestyrelsen konstituerer sig med formand, næstformand, bestyrelsesmedlem og yderligere bestyrelsesposter som foreningen finder nødvendige. Ved forfald indtræder suppleanten. Fratræder et bestyrelsesmedlem før valgperiodens udløb indtræder suppleanten i dennes fratræden indtil næste årsmøde.
§ 7. Bestyrelsens opgaver
Foreningen varetages og repræsenteres af en ulønnet bestyrelse.
Bestyrelsen beslutter på vegne af foreningen medmindre andet fremgår i vedtægterne.
Bestyrelsen mødes, når bestyrelsesformanden finder det nødvendigt, eller når mindst to bestyrelsesmedlemmer anmoder herom.
Bestyrelsen skal i overensstemmelse med foreningens vedtægter arbejde for at fremme foreningens formål, beskytte foreningens interesser, sikre at foreningens vedtægter overholdes og at beslutninger som træffes på årsmøderne gennemføres.
Bestyrelsen skal endvidere planlægge, lede og fordele arbejdet i foreningen, være ansvarlig for at forvalte foreningens midler, træffe afgørelse om uddeling af midlerne til opfyldelse af ønskerne, holde regnskaber og fremlægge årsberetning på årsmødet for det seneste regnskabsår.
Bestyrelsesformanden skal lede bestyrelsen og sikre at foreningens vedtægter og øvrige bindende retningslinjer og beslutninger følges.
Foreningen tegnes af bestyrelsens formand og / eller den valgte kasserer.
§ 8. Regnskabsår, revisor mm.
Foreningens regnskabsår følger kalenderåret fra 1. januar til 31. december.
Bestyrelsens regnskab for det seneste regnskabsår skal revideres af en af årsmødet udpeget revisor. Revisor skal aflægge revisions rapport til bestyrelsen senest 14 dage før årsmødet.
§ 9. Årsmøde
Årsmødet er foreningens højeste myndighed og afholdes årligt inden 1/7.
Bestyrelsen beslutter nærmere tidspunkt og sted (fysisk eller virtuelt) for det ordinære årsmøde.
Bestyrelsen indkaldes til årsmøde når enten bestyrelsesformanden finder det nødvendigt, eller mindst to bestyrelsesmedlemmer fremsætter skriftlig begæring herom.
Skriftlig Indkaldelse med dagsorden for det ordinære årsmøde skal sendes til Bestyrelsen og de stemmeberettigede medlemmer senest 14 dage før mødets afholdelse og senest 7 dage før det ekstra ordinære årsmøde.
Forslag der ønskes behandlet, skal være Bestyrelsen i hænde senest 30 dage før afholdelse af det ordinære årsmøde og 14 dage før det ekstra ordinære årsmøde.
Der udarbejdes beslutningsreferat/protokol efter hvert bestyrelsesmøde, som underskrives af formanden og af den på mødet udpeget person.
Beslutningsreferatet/protokollen er ikke offentlig tilgængelig men kan efter afgørelse fra Bestyrelsen offentliggøres helt eller delvis. Eventuelle følsomme oplysninger som kan være til skade for foreningen, medlemmer eller andre involverede parter skal i sådanne tilfælde slettes.
Dagsordenen for det ordinære årsmøde skal mindst omfatte følgende punkter:
- Valg af dirigent og sekretær på årsmødet
- Valg af referent og stemmetællere
- Fastsættelse af om årsmødet er beslutningsdygtig
- Bestemmelse og godkendelse af dagsorden
- a) Bestyrelsens beretning for det sidste regnskabsår
- b) Bestyrelsens beretning (balance og resultatopgørelse) for seneste regnskabsår
- Revisors beretning for regnskabsåret / regnskabsåret
- Spørgsmål om ansvarsfrihed til bestyrelsen for det tidspunkt, hvor revisionen vedrører
- Fastsættelse af medlemskontingent
- Etablering af forretningsplan og behandling af budgettet til det kommende regnskabsår
- Valg af foreningens formand for en periode på 3 år
- Valg af andre bestyrelsesmedlemmer i en periode på 3 år
- Valg af revisor, valgkomité og eventuelt. suppleanter i en periode på 1 år
- Behandling af bestyrelsens forslag og rettidig indkommende forslag
- Eventuelt
Afgørelser om spørgsmål af større økonomisk betydning for foreningen eller dens medlemmer må ikke træffes, hvis dette ikke er medtaget i indkaldelsen.
§ 10. Ekstraordinær Årsmøde
Et ekstraordinært årsmøde afholdes, når bestyrelsen finder det nødvendigt, eller når mindst en tredjedel af de stemmeberettigede stemmer for dette ved skriftlig anmodning til bestyrelsen. Anmodningen skal angive den eller de emner, som medlemmerne ønsker mødet skal håndtere. På ekstra årlige møder kan kun de sager, der er angivet i bekendtgørelsen behandles.
§ 11. Stemmeret
På årsmødet har hvert medlem en stemme (dog skal man have været medlem i mindst tre måneder på det ordinære årsmøde). Stemmeretten er personlig og må ikke udøves ved fuldmagt.
§ 12. Afstemning
Beslutninger afgøres ved akklamation eller efter anmodning efter omvalg (votering).
Beslutninger træffes, medmindre disse vedtægter fastsætter andet ved simpelt flertal.
Formanden har den afgørende stemme i tilfælde af stemmelighed dog ved valg afgøres det ved lodtrækning. Mødet er beslutningsdygtig med antallet af stemmeberettigede fremmødte.
§ 13. Vedtægtsændringer
Til vedtægtsændringer kræves mindst 2/3 af de afgivne stemmer på ordinære Årsmødet. Forslag til ændring af vedtægterne kan gives af såvel stemmeberettigede som bestyrelsesmedlemmer og skal være skriftlige.
§ 14. Opløsning
Ved opløsning af foreningen kræves en afgørelse fra det ordinære årsmøde med mindst 2/3 af antallet af afgivne stemmer. Hvis foreningen opløses skal foreningens aktiver tilfalde en nonprofitorganisation, der arbejder med lignende velgørende formål.
Enfold L.A.
1818 N Vermont Ave
Los Angeles, CA, United States
(555) 774 433
LA@enfold-restaurant.com